DOBRO DOŠLI!

Dobrodošli na Etikonomiju, vaš izvor informacija o etičkom poslovanju, finansijama i ekonomiji! Mi smo stručni tim posvećen pružanju kvalitetnih i relevantnih informacija o temama koje su od suštinskog značaja za moderne poslovne lidere, donositelje odluka, ali i sve one koji su zainteresirani za etička i održiva pitanja u svijetu biznisa.

Naša misija je da promovišemo principijelno i odgovorno poslovanje, te da informišemo javnost o važnosti etičkog ponašanja u svijetu biznisa. Etikonomija se zalaže za transparentnost i integritet u poslovanju, te za osnaživanje inicijativa koje povezuju profit i društvenu korist.

Naš tim čine iskusni ekonomski stručnjaci, novinari i istraživači, te radimo na tome da pružimo najkvalitetnije informacije o trendovima u svijetu biznisa i finansija, kao i o održivom razvoju i društveno odgovornom poslovanju. Naši autori su stručnjaci u svojim oblastima i uvijek su spremni da istraže nove teme, ali i da pruže savjete i praktične smjernice za poslovanje u skladu sa etičkim principima.

Vjerujemo da je etičko poslovanje ključno za izgradnju uspješnih i održivih poslovnih praksi, te se nadamo da će vas naša stranica inspirisati i pomoći u ostvarenju vaših poslovnih ciljeva na način koji je u skladu sa vrijednostima i principima etičkog poslovanja.

Naša misija

Naša misija

Oživljavanje etičkih principa kao okvira za ekonomsko djelovanje

Naša vizija

Naša vizija

Izgradnja pravednijeg i humanijeg ekonomskog sistema

CILJEVI I ZADACI

Saradnja

Uspostavljanje saradnje sa edukacijskim institucijama iz oblasti ekonomije, bankarstva i finansija u svrhu promocije moralne ekonomije 

Istraživanje

Pokretanje istraživanja iz oblasti komparativne ekonomije, ekonomskog razvoja i političke ekonomije

Partnerstva

Uspostavljanje novih veza i partnerstava u realizaciji konkretnih projekata kroz državne i nedržavne institucije